ΕΠΙ-ΣΚΕΨΕΙΣ:

Free Web Counter

Αρχειοθήκη Κειμένων

9 Μαρ 2010

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Επιστολή του Θιάσου «Δελφύς» - ΥΣΕΕ
ΘΙΑΣΟΣ «ΔΕΛΦΥΣ» - ΥΣΕΕ
Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία.
Αρ. καταστ/κού Πρωτοδικείου Αθηνών:
18953 / 4 - 12 - 08.
Ευφράνορος 35 - 37, 11635 Αθήνα.
Αρ. επιστ. 100/5/8 - 3 - 2010.
ΠΡΟΣ: α) Αξιότιμο Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας
                   Διδάκτορα κύριο Βόλφγκανκ Σούλτχαϊς.
              β) Ένωση Ελληνογερμανικών Εταιρειών
                   στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας.
              γ) Ελληνογερμανικό Σύλλογο «Φιλαδέλφεια».
              δ) Ελληνογερμανικό Κέντρο Αλληλεγγύης.
              ε) Σύνδεσμο Ελληνογερμανικής Φιλίας «ΧΕΡΜΠΕΡΤ ΦΟΝ ΚΑΡΑΓΙΑΝ».
                   (Οι ανωτέρω φορείς, μετά των ταχυδρομικών τους διευθύνσεων).
ΘΕΜΑ: Φωτομοντάζ Θεάς Αφροδίτης και Δημοσίευμα για την Πώληση Ιερών του Παρθενώνα.
Αξιότιμε πρέσβη, Κυρίες και κύριοι των Ενώσεων και Συνδέσμων των οποίων εκπροσωπείτε.
Με την παρούσα επιστολή μας ευελπιστούμε, ότι στο πλαίσιο της επικοινωνιακής σας πολιτικής ως συνδετικοί κρίκοι των μέχρι τώρα φιλικά προσκείμενων λαών, Ελλήνων και Γερμανών, Γερμανών και Ελλήνων, θα ενεργήσετε τουλάχιστον ΄΄πυροσβεστικά΄΄ στην κατάσβεση της πασιφανούς επαναλαμβανόμενης θρησκευτικής προσβολής την οποία δέχονται οι Έλληνες λατρευτές της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας οι οποίοι τηρούν έμπρακτα, τα πάτρια ελληνικά ειωθότα και νομιζόμενα, αντιλαμβανόμενοι τη θέαση του Κόσμου όπως την αντιλαμβάνονταν οι πρόγονοι τους.
Δηλαδή όπως εκείνοι οι Έλληνες (που όπως καλά γνωρίζετε), μη έχοντας χριστιανικές θρησκευτικές πεποιθήσεις, μεταλαμπάδευσαν τον ελληνικό πολιτισμό σε όλη την οικουμένη, φτάνοντάς τον, μέχρι την εσχατιά της γης.
Συνεπώς, επιθυμούμε να τονίσουμε, ότι η εκχυδαϊσμένη αστειότητα του περιοδικού «FOCUS» με το εξυπνακίστικο μοντάζ του ανασηκωμένου δακτύλου της Θεάς Αφροδίτης και η περίσσιου θράσους λαϊκίστικη γκεμπελική προπαγάνδα της εφημερίδας «BILD», που απευθύνεται - όπως η ίδια διατείνεται - σε 12 εκατομμύρια αναγνώστες, παροτρύνοντας τους Έλληνες να . πουλήσουν την Ακρόπολη 100 δις ευρώ για να ξεχρεώσουν, δεν μας θίγουν μόνο πολιτισμικά αλλά και θρησκευτικά!  
Κυρίες και κύριοι, εξ ημών θεωρούμενοι φίλοι μας.
Στην παρούσα επιστολή μας θα αποφύγουμε τις ιστορικά αποδεδειγμένες αναδρομές , οι οποίες μεταξύ άλλων αναφέρονται και σε γερμανικές βιβλιογραφικές πηγές, για το ποιοι οφείλουν σε ποιους και δεν εννοούμε μόνο χρήματα.
Δεν θα αντιπαραθέσουμε τις οφειλές της Γερμανίας που ανέρχονται σε 70 δις ευρώ από τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο εξ αιτίας των ζημιών που προκάλεσαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στην οικονομική υποδομή της χώρας και στον ελληνικό πληθυσμό.
Δεν θα κριτικάρουμε το γεγονός, ότι είναι ηλίου φαεινότερο, πως μια μερίδα του γερμανικού λαού τρέφει και διατηρεί υποσυνείδητα συμπλέγματα για τον προ απαρχής χριστιανικής χρονολόγησης ελληνικό πολιτισμό και για τους Γερμανούς φιλοσόφους που τον λάτρεψαν όπως ο Νίτσε.
Δεν θα αντιπαραθέσουμε τις ιστορικές και πολιτισμικές μας καταβολές οι οποίες στηριζόμενες στις γεωπολιτικές και κλιματολογικές διαφορές των χωρών μας, οδήγησαν εσάς στην ανάπτυξη της τεχνολογίας και εμάς στη γέννηση της φιλοσοφίας και του παράγωγου αυτής πολιτισμού.
Δεν θα αναφερθούμε σε ιστορικά καταγεγραμμένες ρήσεις και αποφθέγματα που καταδεικνύουν το πολιτιστικό επίπεδο των γερμανικών φύλλων, όταν το 335 προ απαρχής χριστιανικής χρονολόγησης, συναντήθηκαν με τον Αλέξανδρο φιλικά, πέρα από τον Δούναβη, κοντά στον μυχό της Αδριατικής.
Προς το παρόν δεν θα αναφερθούμε σε τίποτα εκ των ανωτέρω, για δύο λόγους:

1) Διότι ο Ιεροπρακτικός Θίασος «ΔΕΛΦΥΣ» εξ αντικειμένου και αρμοδιότητας επιθυμεί να περιορίζεται στην τέλεση των ιεροπραξιών στις ανά την Ελλάδα εορτές της Ελληνικής Θρησκείας και να αποφεύγει τις δημοσιεύσεις θεμάτων που άπτονται γενικότερων ενδιαφερόντων.

2) Διότι δεν επιθυμούμε την επικοινωνιακή όξυνση εφόσον παρά τις θρησκευτικές και πολιτισμικές προσβολές που μας έχουν γίνει από τον ομοεθνή σας τύπο, προσβλέπουμε ότι μέσω του βήματος που σας δίνουν οι συλλογικές σας δραστηριότητες, θα εξομαλύνετε την κατάσταση άμεσα.
Ωστόσο και επειδή επί του προκειμένου εθίγησαν θεότητες και ναοί της Ελληνικής θρησκείας (όπως ίσως γνωρίζετε ο βράχος της Ακρόπολης έχει τέσσερεις ναούς), έχουμε ηθική υποχρέωση να δώσουμε «στίγμα» και να σας διαβεβαιώσουμε ότι εάν υπάρξει συνέχεια ή υποτροπή των προσβλητικών δημοσιευμάτων του γερμανικού τύπου, θα ανοίξει ο ασκός  του Αιόλου, διότι μερικές φορές πρέπει να κατεβαίνεις χαμηλά για να φαίνεσαι στα μάτια των άλλων ψηλότερος απ` ότι είσαι.
Επειδή λοιπόν αξιότιμε Πρέσβη διδάκτορα κύριε Βόλφγκανκ Σούλτχαϊς, δηλώσατε στην αναρτημένη ιστοσελίδα της πρεσβείας σας πως, «θλίβεστε για το γεγονός ότι πρόσφατα άρθρα του γερμανικού τύπου θίγουν και δημιουργούν στο ελληνικό κοινό και τα ελληνικά μέσα αίσθημα προσβολής.», περιμένουμε από εσάς αλλά και από τις Ενώσεις - Συνδέσμους των ελληνογερμανικών σχέσεων, κάτι περισσότερο από την διπλωματική σας θλίψη. Ως τότε, διατελούμε
                                                                           
Μετά τιμής και πικρίας.
Για τον ΘΙΑΣΟ «ΔΕΛΦΥΣ»
Δρ. Λεωνίδας Λ. Μπίλλης

ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...