ΕΠΙ-ΣΚΕΨΕΙΣ:

Free Web Counter

Αρχειοθήκη Κειμένων

5 Μαρ 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ...

Φόρος (εκ του φέρω) =  οτιδήποτε φέρει κάποιος, το εισφερόμενον, το καταβαλλόμενον εις χρήμα και ενίοτε εις είδος υπό των πολιτών και υπέρ του κράτους, στην προκειμένη περίπτωση της Ελληνικής Πολιτείας-Δημοκρατίας.

Για την οικονομία του χρόνου αποφεύγουμε την εις βάθος ανάλυση των εννοιών «πολίτης» και «κράτος», αν και θα έπρεπε, προκειμένου να «ξεστραβωθούν» όσοι αγνοούν ή διαστρεβλώνουν τις ανωτέρω έννοιες. (Επιφυλασσόμεθα). Αναφέρουμε όμως συνοπτικώς  ότι, ως «κράτος» (ισχύς-δύναμις) νοείται ο φορέας εκείνος ο οποίος συγκροτείται υπό των πολιτών, και σε μια δημοκρατία, λειτουργεί κανονικώς με «άρχοντες», «κυβερνήτες» και «δημόσια πρόσωπα» οι οποίοι προέρχονται από το σύνολον των πολιτών, και οι οποίοι   λογοδοτούν σ' αυτούς και ελέγχονται από αυτούς.   Απώτερος σκοπός του κράτους είναι η διαφύλαξη και  εξυπηρέτηση των συμφερόντων του συνόλου των πολιτών κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το κράτος, μην έχοντας δυνατότητα εσόδων προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του, που στην ουσία μεταφράζονται ως ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ προς τους πολίτες (μισθοί, κοινωφελή ιδρύματα, πάρκα, δρόμοι κλπ.), προσφεύγει πολύ ορθώς στην φορολόγηση των πολιτών. Τους οποίους, τονίζουμε, οφείλει να προστατεύει και να  ενθαρρύνει, προκειμένου αυτοί να νιώθουν ασφάλεια και ικανοποίηση και να μπορούν να δίνουν κατά τις πραγματικές τους δυνάμεις τον αναλογούντα φόρο.


ΑΣ  ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΟΥΜΕΝΗ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»

·           Οι «κυβερνήτες» ΔΕΝ  λογοδοτούν και ΔΕΝ ελέγχονται από τους πολίτες (βουλευτική ασυλία, παραγραφή αδικημάτων, κλπ).

·           Οι Έλληνες πολίτες ΚΑΤ' ΟΥΣΙΑΝ καταδιώκονται από το επίσημο κράτος (γραφειοκρατικά εμπόδια, πρόστιμα, αθέμιτοι και τσαμπουκαλίδικοι φορολογικοί έλεγχοι κλπ.) την στιγμή που όλοι οι λαθρομετανάστες εμπορεύονται τα πάντα χωρίς κανέναν έλεγχο (διασφαλίσεως ποιότητος, επικινδύνων προϊόντων, παροχής αποδείξεων, φορολογήσεων κλπ).

·           Τα συλλεγόμενα χρήματα παρόλη την διακηρυσσόμενη διαφάνεια κανείς ΔΕΝ γνωρίζει αλλά και ΔΕΝ μπορεί να ελέγξει που και πως αξιοποιούνται ή διοχετεύονται. Το αυτό συμβαίνει και για τα μη φοροεισπραχθέντα αλλά  ΕΠΙΣΗΜΩΣ και «ΝΟΜΙΜΩΣ» κλαπέντα, με την επιτήδεια ανευθυνότητα και αμέριστη συμβολή του παπανδρεϊκού, καραμανλικού και σημιτικού κράτους (χρηματιστήριο, ασφαλιστικές εταιρείες, πανωτόκια τραπεζών κλπ).

·           Το κράτος αντί να ενθαρρύνει και να ευνοήσει την ανάπτυξη της παραγωγής προκειμένου να αναπτυχθεί η οικονομία,  συστηματικώς και εντέχνως πράττει το ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. (κλείσιμο παραγωγικών επιχειρήσεων και βιομηχανιών, καταστροφή και λεηλασία της αγροτικής τάξεως, απεμπόληση της σώφρονος αξιοποιήσεως του ορυκτού μας πλούτου (πολυτίμων λίθων, χρυσού, μεταλλευμάτων κλπ.), αδράνεια ή / και  σκόπιμος αποκλεισμός στην ανάπτυξη των ανανεωσίμων πηγών ενεργείας (φωτοβολταϊκών, ανεμογεννητριών κλπ.), κατάργηση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας (του υπευθύνου για τον μεγαλύτερο ίσως εμπορικό στόλο παγκοσμίως) κλπ).

Αντί όλων αυτών καταφεύγει που;;; ΣΤΟΝ ΔΑΝΕΙΣΜΟ!!! ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ  ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ 6,25%

Γι' αυτόν τον λόγο δεν αισχύνεται ο πρωθυπουργός Γιώργος Τζέφρυ Παπανδρέου Μινέϊκο Τσαντ να λέει ότι τίθεται θέμα ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ εξ αιτίας της δεινής οικονομικής μας καταστάσεως. Και για να σωθούμε πρέπει να σκύψουμε και άλλο το κεφάλι.  Και να εκθέσουμε τον «πρωκτό» μας. Και να γίνουμε ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ και ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ και ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ και ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΔΕΣ και συνεργάτες των κατακτητών κατά την προτροπή του υπ. Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου. Όπου ύστερα απ' αυτό, θα στέλνεται λέει,  και μία... ευχαριστήρια επιστολή όπου θα αναφέρεται  το ποσόν το οποίον κέρδισε το κράτος, δηλαδή το ποσόν που έχασε ο Έλληνας μεροκαματιάρης επειδή τον κατέδωσε είτε ο φίλος  του, είτε ο αδερφός του,  είτε ο γείτονας επειδή έκρυψε μια κότα ή επειδή δεν έκοψε απόδειξη για τα τσιμπιδάκια που πούλησε στο ψιλικατζίδικό του.

ΑΥΤΟ καλείται υψίστου βαθμού οικονομική-φορολογική ευφυής  πολιτική της κυβερνήσεως και συναγωνίζεται σε ύψος  και διάνοια τους κατοίκους της εκάστοτε σκουληκότρυπας. ΕΛΕΟΣ. Γυρίστε τουλάχιστον καμμιά κωμωδία να μαζέψετε κανά φράγκο,  διότι οι μέγιστοι κωμικοί μας δεν μπορούν να προσδώσουν περισσότερο γέλωτα από αυτόν που τόσο απλόχερα προσφέρετε!!!

Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα το εξής παράδοξο. Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ και η λεγόμενη παραοικονομία κατά την σύμφωνη γνώμη πολλών  οικονομολόγων να αποτελεί μέσο ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του πολίτη προκειμένου να μην εξαφανιστεί ολοκληρωτικώς από  το προσκήνιο,  προκειμένου να συντηρηθεί και να επιβιώσει.

Και τίθεται το ερώτημα. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ; Προς το παρόν.

ΟΜΟΡΦΑ, ΑΠΛΑ, ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ, ΟΧΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ αλλά με λίγη ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ προσπάθεια:

·         ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ όλες τις πιστωτικές κάρτες. ΑΜΕΣΩΣ ΤΩΡΑ.

·         ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ σε 1η φάση τα καταναλωτικά δάνεια ΑΜΕΣΩΣ ΤΩΡΑ. Και  μετά τα υπόλοιπα.

·         ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ να βλέπουμε διαφημίσεις και να επηρεαζόμαστε από αυτές. ΚΟΨΤΕ ΤΙΣ ΜΑΧΑΙΡΙ.

·         ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ να ψωνίζουμε από πολυεθνικές και ξενόδουλα πολυκαταστήματα. ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ. ΤΩΡΑ.

·         ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ, από τους διαφόρους λαθροπεριφερόμενους ακόμη και αν είναι δελεαστικά  φθηνότερα. ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΡΑΧΜΗ σε ανθρώπους που έστω και εν αγνοία τους συντελούν στην βαρβαροποίηση της Ελλάδος.

·         ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟΝ ό,τι έχουμε πραγματικά ανάγκη. Καταμετρήστε πόσα από αυτά που αγοράζετε καταλήγουν στα σκουπίδια ή στα αζήτητα των ραφιών.

·         ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ και χρησιμοποιούμε ό,τι μπορούμε μόνοι  μας, από κρεμμύδια μέχρι ηλεκτρικές συσκευές (πατέντες).

·         ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. Προτιμάμε τον συμπολίτη μας για ό,τι  μπορεί να μας προσφέρει και αντί για χρήματα δίνουμε το αντίστοιχο τίμημα σε είδος ή μετατρέπουμε το τίμημα σε άλλο είδος μέσω τρίτου. Π.χ. μπορείτε να αγοράσετε ρούχα προσφέροντας υπηρεσίες ή είδη καθαριότητος.

·         ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΥΜΕ τα έξοδά μας, έτσι δεν είναι ανάγκη να δουλεύουμε σπαταλώντας δυνάμεις και χρόνο για να αυξήσουμε τα έσοδά μας, τα οποία εν τέλει θα μας πάρει η εφορία.

·         ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΥΜΕ κάθε διαδικασία που είναι ψυχοφθόρα και επιζήμια.

·         ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από το ελληνικό δημόσιο, τους δήμους και τους λοιπούς φορείς   να μας δίνει αναφορά λεπτομερέστατη και αναλυτικότατη για το πηγαίνουν οι φόροι άμεσοι ή έμμεσοι. Εάν δεν το πράξει τότε δεν μπορεί να απαιτεί από τους πολίτες το αντίστοιχο.

Παρατήρηση 1η: Εάν δεν μπορείτε κάποιοι να κάνετε  τουλάχιστον μερικά  από τα παραπάνω μην περιμένετε κανέναν να σας σώσει. Είστε άξιοι της μοίρας σας και μην κλαίγετε κακομοιρίστικα όταν σας «πηδάνε» ασυστόλως.

Παρατήρηση 2α: Εάν το  κράτος δεν μπορεί να στραφεί προς την παραγωγική ενδυνάμωση της οικονομίας μην περιμένει να μαζέψει χρήματα. Σε λίγο δεν θα υπάρχουν λεφτά ούτε για τις μίζες των βολεμένων ούτε για τους μισθούς τους.

Παρατήρηση 3η: Λόγω του ότι η σημερινή «κρίση» είναι επιμελώς σκηνοθετημένη και το χρέος της Ελλάδος αλλά και όλων των υπολοίπων κρατών του πλανήτη, είναι χρέος όχι πραγματικό, αλλά με δόλιο και λογιστικό τρόπο διογκούμενο (μέσω του εβραϊκής εφευρέσεως συστήματος της τοκογλυφίας) μην δεχθείτε οποιοδήποτε συμβιβασμό που θα έχει να κάνει με την εκποίηση-παραχώρηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων σε οποιοδήποτε επίπεδο.

Παρατήρηση 4η: Εάν οι καρμίρηδες - τσιφούτηδες - σπαγγοραμένοι  και λοιποί τσιγκουνομαυραγορίτες απαιτήσουν την επιστροφή του χρέους, να είναι βέβαιοι ότι η Ελληνική Πολιτεία - Δημοκρατία θα τους το ξεπληρώσει λίαν συντόμως στο ακέραιο, όταν ταυτοποιήσει το όνομά της με την ιδιότητα  αυτής.


ΕΛΛ.Α.Σ
ΕΛΛήνων Αγανακτισμένων (όχι για πολύ) Σύμπραξις

20/02/2010

ΑΘΗΝΑΙ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ - ΣΠΑΡΤΗ - ΣΕΡΡΑΙ - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΡΟΔΟΣ - ΚΙΛΚΙΣ - ΠΥΡΓΟΣ - ΞΑΝΘΗ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΙΣ - ΠΑΤΡΑΙ - ΛΑΜΙΑ - ΧΑΝΙΑ - ΚΕΡΚΥΡΑ - ΚΑΛΑΜΑΙ - ΔΡΑΜΑ - ΡΕΘΥΜΝΟΝ - ΦΛΩΡΙΝΑ - ΕΡΜΟΥΠΟΛΙΣ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΣΑΜΟΣ - ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ - ΛΙΒΑΔΕΙΑ - ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙΟΝ - ΤΡΙΚΑΛΑ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΛΑΡΙΣΑ - ΕΔΕΣΣΑ - ΑΡΤΑ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΝ - ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΝ - ΑΜΦΙΣΣΑ - ΚΟΖΑΝΗ - ΝΑΥΠΛΙΟΝ - ΤΡΙΠΟΛΙΣ - ΒΟΛΟΣ - ΧΙΟΣ - ΜΥΤΙΛΗΝΗ - ΛΕΥΚΑΣ - ΠΡΕΒΕΖΑ - ΒΕΡΟΙΑ - ΓΡΕΒΕΝΑ - ΖΑΚΥΝΘΟΣ - ΧΑΛΚΙΣ - ΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΚΑΒΑΛΑ - ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΠΕΙΡΑΙΕΥΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...