ΕΠΙ-ΣΚΕΨΕΙΣ:

Free Web Counter

Αρχειοθήκη Κειμένων

6 Ιουλ 2011

ΦΥΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Σε αυτούς που εγκαταλείπουν τις ομάδες μας δυσαρεστημένοι ( επειδή η ομάδα δεν προχωρά όσο γρήγορα θα ήθελαν ή πάει σε διαφορετικό δρόμο απο αυτόν που θα ήθελαν ) πάντα λέω "Μείνε στην ομάδα . Η ομάδα είναι σχολείο . Τί θα κάνεις μόνος στο σπίτι σου ; " .

Η ομάδα δίνει πληροφορίες και ερεθίσματα για σκέψη .

Σε μια συνάντηση που έγινε τελευταία , άκουσα την φράση "Μας επιβλήθηκε η nea t axi διότι είμαστε δειλοί . Αν την είχαμε πολεμήσει , έστω και θυσιαζόμενοι , τώρα δεν θα ήταν εδώ".

Αυτή η φράση ήταν ο σπινθήρας για να γραφτεί αυτό το κείμενο .

Αυτή η πρόταση έχει κάτι περίεργο : Ακούγεται υπερβολικά αληθινή αλλά έχει τους λιγότερους οπαδούς ! Δηλαδή κανείς δεν δέχεται να θυσιαστεί .

Κάποιοι άλλοι παριστάμενοι απάντησαν "Δεν φοβάμαι να θυσιαστώ αλλά να τουλάχιστον να το κάνω όταν θα πιάσει τόπο η θυσία" .

Για να δούμε αναλυτικά για ποιό λόγο αρνούμαστε να θυσιαστούμε με την πρώτη επίθεση που δεχόμαστε .

1) Αξίζουν οι άλλοι την θυσία μας ; Αν οι υπόλοιποι στην κοινωνία μας είναι πολύ δουλοπρεπείς ή αν ΘΕΛΟΥΝ τον κατακτητή γιατί να θυσιαστούμε ; Για ποιόν ; Ο Λεωνίδας ήταν πεπεισμένος οτι οι υπόλοιποι Σπαρτιάτες είχαν τόσο υψηλή ποιότητα ώστε άξιζε να θυσιαστεί γι' αυτούς . Σήμερα αναρωτιόμαστε "Να θυσιαστώ για να ζήσουν όσοι ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 30 χρόνια ; " .

Στο σώμα μας , χιλιάδες κύτταρα θυσιάζονται καθημερινά για να σωθούν τα υπόλοιπα . Υποτίθεται όμως οτι αυτά που επιζούν αξίζουν μια τέτοια θυσία .

2) Η ζωή μας είναι σαν μια σφαίρα . Έχουμε μόνο μία . Αν την ξοδέψουμε σε λάθος χρόνο μπορεί να πάει χαμένη . Αν όμως ένα εκατομμύριο κόσμος κατέβει στους δρόμους αποφασισμένος να εισβάλλει στις βίλες των πολιτικών και των τραπεζιτών και να τους κρεμάσει , τότε αξίζει να διακινδυνεύσουμε την ζωή μας . Έχουμε πίσω μας ένα πλήθος και έναν στόχο για το οποίο ΑΞΙΖΕΙ να θυσιαστούμε .

3) Ας δούμε την κατάσταση με την ματιά ενός βιολόγου . Όταν εμφανίσθηκαν οι πρώτες φυλλοφάγες κάμπιες πρέπει να έγινε "χαμός" στα φυτά . Οι κάμπιες προχωρούσαν ακάθεκτες και καταλάμβαναν τα οικοσυστήματα . Κάποια φυτά ( ένα πολύ μικρό ποσοστό ) ανέπτυξαν κάποια αμυντική στρατηγική . Άλλα κατασκεύασαν δηλητήρια , άλλα ουσίες με πολύ άσχημη γεύση και άλλα απέρριπταν το φύλλο που δέχτηκε την δαγκωματιά και έστελναν την κάμπια στο έδαφος ! Αυτά τα λίγα φυτά επέζησαν , έβγαλαν πολλούς απογόνους και σήμερα δεν μπορεί να ξαναγίνει "χαμός" απο την ίδια αιτία . Το οικοσύστημα ξαναβρήκε την ισορροπία .

Στην Φύση μετά απο κάθε "χαμό" ακολουθεί ένα άλμα εξέλιξης . Το οικοσύστημα βγαίνει βελτιωμένο ώστε να μην μπορεί να επαναληφθεί ο ίδιος χαμός .

Σήμερα βλέπουμε πάλι έναν χαμό . Η nea taxi βρήκε έναν τρόπο να αλώσει όλες τις κοινωνίες και να τις χειραγωγεί . Προχωρεί ακάθεκτη . Πολλές κοινωνίες και άτομα θα πεθάνουν . Όσες κοινωνίες και άτομα ανακαλύψουν κάποια αμυντική τεχνική , θα επιβιώσουν .

Επομένως το καυτό ερώτημα δεν είναι "Πώς να θυσιαστώ για να γλυτώσω τους άλλους ;" . Ενδεχομένως ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να σωθούν οι άλλοι . Ήρθε η ώρα να ξεδιαλεχτεί η σκαρταδούρα και να προχωρήσει το οικοσύστημα ένα βήμα πιο ψηλά .

Το καυτό ερώτημα είναι "Τί αμυντική τακτική να εφαρμόσω ώστε να είμαι μέσα στους λίγους που θα επιβιώσουν ;"

Το να θυσιαστείς είναι τεχνικά εύκολο . Το δύσκολο είναι να επιβιώσεις . Εκεί φαίνεται η ευφυία .

Για να δούμε λοιπόν τα αδύνατα σημεία της nea s taksi s και τί είδους στρατηγικές επιβίωσης χρειαζόμαστε .

Ποιές είναι οι πηγές δύναμης της neas taxis ;

α) Πετρέλαιο ( γενικά οποιαδήποτε πηγή ενέργειας χρειάζεται πολύ ακριβό εξοπλισμό για να αντληθεί - άρα δεν μπορεί να την αντλήσει ο μεμονωμένος άνθρωπος )

β) Υπερβολικά πολλές ανάγκες των ανθρώπων ( εν ανάγκη δημιουργημένες απο τα ΜΜΕ !) . Αν δεν υπήρχαν οι ανάγκες κανείς δεν θα ήθελε το πετρέλαιο .

γ) Πόλεις . Όσοι ζούν στις πόλεις δεν μπορούν να μηδενίσουν τις ανάγκες τους . Χρειάζονται οπωσδήποτε πετρέλαιο και κοινωνικούς μηχανισμούς ( πολυεθνικές εταιρείες ) που θα μεταφέρουν τροφή , νερό και κάθε είδους αγαθά απο την ύπαιθρο στην πόλη . Οι κάτοικοι της πόλης γίνονται συνένοχοι των εταιρειών . Θέλουν την ύπαρξη των εταιρειών αλλιώς οι πόλεις θα πεθάνουν . Οι κάτοικοι της πόλης θέλουν να αγοράζουν τα προίόντα της υπαίθρου σε χαμηλή τιμή , οι χωρικοί θέλουν να πουλάνε σε υψηλή τιμή . 'Αρα οι κοινωνία χωρίζεται σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα και κανείς δεν βλέπει τον πραγματικό εχθρό ( τις εταιρείες και την nea taxi ) .

Σύμφωνα με τα προηγούμενα , όποια ομάδα ανθρώπων μειώσει τις ανάγκες της ( και δεν χρειάζεται πλέον το πετρέλαιο ) και φύγει απο την πόλη , ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ . Στις πόλεις θα εκτυλιχθούν σκηνές Αποκάλυψης . Πολλοί θα πεθάνουν . Οι λίγοι που θα απομείνουν θα φύγουν απο τις πόλεις για να αντιγράψουν το πετυχημένο μοντέλο της πρώτης ομάδας και έτσι θα αλλάξει η κοινωνία . Δεν θα μπορεί πλέον να επαναληφθεί ξανά η προέλαση της neas taksis και ο σημερινός χαμός . Το σύστημα θα ξαναβρεί την ισορροπία .

Ο σημερινός χαμός είναι ο προάγγελος ενός εξελικτικού άλματος . Είναι μια ευκαιρία για την ανθρωπότητα να πετάξει το παλαιό και να γίνει καλύτερη . Είναι μια ευκαιρία για να καθαρίσει το τοπίο απο παλαιωμένες ιδέες , παλαιωμένους ηγέτες , παρηκμασμένες φυλές .

Με αυτά που γνωρίζω απο τις Φυσικές Επιστήμες αυτά μπορώ να πώ ( για πολλοστή φορά ) διακινδυνεύοντας να γίνω προβλέψιμος και κουραστικός .

Εάν κάποιος άλλος μπορεί να διακρίνει άλλους μηχανισμούς και να προτείνει σενάρια καλύτερα θα κερδίσει την ευγνωμοσύνη όλων μας .

ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...