ΕΠΙ-ΣΚΕΨΕΙΣ:

Free Web Counter

Αρχειοθήκη Κειμένων

20 Δεκ 2010

Η ΦΥΣΗ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

1) Για την δομή της ηγεσίας

Ας υποθέσουμε οτι είστε λάτρης των αμαξιών της δεκαετίας του '40 . Ας υποθέσουμε οτι βρήκατε σε μια μάντρα μεταχειρισμένων που ασχολείται ειδικά με αυτά τα μοντέλα . Γνωρίζετε όμως οτι ανταλλακτικά στο εμπόριο δεν υπάρχουν πια γι' αυτά τα αμάξια . Τί κάνετε ;

Μια λύση είναι να αγοράσετε δύο τεμάχια απο το αγαπημένο σας μοντέλο . Έτσι θα κυκλοφορείτε το ένα και το άλλο θα το έχετε σαν πηγή ανταλλακτικών . Ας υποθέσουμε οτι σας χάλασε ο δίσκος του συμπλέκτη . Θα πάρετε απο το άλλο . Αν όμως και στο δεύτερο αυτοκίνητο είναι χαλασμένος ο δίσκος ; Μια καλύτερη ιδέα είναι να έχετε πολλά αντίτυπα του αγαπημένου σας μοντέλου . Είναι απίθανο να έχουν όλα χαλασμένο δίσκο .

Το ίδιο κάνει και η Φύση . Θα μπορούσε ( με την αυριανή τεχνολογία ) να φτιαχτεί άνθρωπος μόνο με το DNA του ωαρίου , χωρίς να χρειάζεται σπερματοζωάριο . Το DNA ενός ωαρίου έχει όλα τα γονίδια που χρειάζεται ένα σώμα . Άλλωστε οι κηφήνες ( αρσενικές μέλισσες ) είναι φτιαγμένοι απο ένα ωάριο που δεν γονιμοποιήθηκε .

Γιατί όμως η Φύση προτίμησε τα μεγάλα πλάσματα να τα οικοδομεί με δύο μερίδες DNA ( μία απο το ωάριο και μία απο το σπερματοζωάριο ) ;

Καθαρά για λόγους ασφαλείας ! Ενδέχεται ένα γονίδιο του ωαρίου να είναι ελαττωματικό . Υπάρχει το αντίστοιχο γονίδιο στο σπερματοζωάριο που ΠΙΘΑΝΟΝ να είναι υγιές και έτσι σώζεται η κατάσταση . Υπάρχει όμως πιθανότητα και το αντίστοιχο γονίδιο του σπερματοζωαρίου να είναι ελαττωματικό ( έτσι δημιουργείται η μεσογειακή αναιμία ) . Αν υπήρχε η δυνατότητα το κάθε άτομο να δημιουργείται απο 5 ωάρια και 5 σπερματοζωάρια θα ήμασταν όλοι υγιέστατοι ! Θα είχαμε 10 γονίδια για την αιμοσφαιρίνη , αντί 2 που έχουμε σήμερα . Αποκλείεται και τα 10 να είναι ελαττωματικά .

Τα μικρόβια είναι φτιαγμένα με μία μερίδα DNA το καθένα . Κινδυνεύουν πολύ απο βλάβες του DNA . Η Φύση όμως αδιαφορεί γι' αυτό διότι τα μικρόβια υπάρχουν σε αστρονομικούς αριθμούς και κάθε 20 λεπτά γεννάνε έναν απόγονο ( σε καλές συνθήκες ) . Και αν πεθάνει ένα δεν κινδυνεύει να εξαφανιστεί το είδος . Ο άνθρωπος όμως απαιτεί 9 μήνες "κατασκευής" και ένα σεβαστό ποσόν ενέργειας και πρωτεϊνών . Αν το κάθε μωρό πέθαινε επειδή έχει ένα χαλασμένο γονίδιο στα 15.000 , δεν υπήρχε περίπτωση να επιζήσει κάποιο .

Ας δούμε τί μας διδάσκουν όλα αυτά για την επιλογή ηγεσίας του Ελληνοπρεπούς χώρου :

Ας υποθέσουμε οτι έχουμε έναν ηγέτη όπως στον εθνικοσοσιαλισμό . Ο ένας άνθρωπος θα έχει προτερήματα , θα έχει όμως και ελαττώματα . Ποιός θα τα εξουδετερώσει ; Ο Χίτλερ είχε το προτέρημα να είναι καλός ρήτωρ αλλά δεν ήταν ισάξιος και στα θέματα στρατηγικής . Έκανε λάθη και γι' αυτό νικήθηκε .

Αν όμως η ηγεσία του κράτους είναι ένα Συμβούλιο Αρίστων τα πράγματα αλλάζουν . Αν οι 75 δεν έχουν ταλέντο στα στρατιωτικά ζητήματα , οι υπόλοιποι 5 θα είναι ταλαντούχοι . Εάν οι 40 βρίσκουν την εξωτερική πολιτική βαρετή , οι υπόλοιποι 40 θα ασχολούνται με πάθος . Οι αποφάσεις που θα παίρνει το Συμβούλιο θα φέρουν την σφραγίδα των ταλαντούχων ενώ τα ατομικά μειονεκτήματα θα εξαφανίζονται . Θα είναι σαν να διοικεί την χώρα ένας τέλειος ηγέτης ! (*)

Η Φύση λοιπόν μας υποδεικνύει το Συμβούλιο των Αρίστων .

Πόσα μέλη όμως πρέπει να έχει ; Ισχύει το "όσο περισσότερα τόσο καλύτερα" ; Οχι . Διότι εάν είναι μερικές χιλιάδες γίνεται δυσκίνητο . Φαντασθείτε μια συνεδρίαση όπου θα πρέπει να ακουστούν χιλιάδες γνώμες πριν ληφθεί απόφαση !

Η γνώμη μου είναι οτι αρκούν μερικές δεκάδες ( είτε μεγάλη είναι η χώρα είτε μικρή ) . Όσο πιο καλή είναι η ποιότητα των μελών τόσο λιγότερα απαιτούνται .

(*) Ο λαός όμως αρέσκεται στην ιδέα ΕΝΟΣ πάνσοφου - παντοδύναμου ηγέτη - πατέρα . Η εικόνα ενός Συμβουλίου Αρίστων δεν ηλεκτρίζει την ψυχή του . Ουδέν πρόβλημα . Για λαϊκή κατανάλωση μπορεί να υπάρχει ένας ηγέτης (εκλεγόμενος απο τα μέλη του Συμβουλίου αλλά όχι μέλος του Συμβουλίου ) με ωραία φωνή και παρουσιαστικό που θα εμφανίζεται σε τελετές ( που αρέσουν στον λαό ) .


2) Για την επιλογή της ηγεσίας

Ας υποθέσουμε οτι χάλασε το injection του αυτοκινήτου σας . Στο κατάστημα βρήκατε πολλά injection με διαφορετικό πλεονέκτημα το καθένα . Το πρώτο είναι ολοκαίνουργιο . Το δεύτερο έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής . Το τρίτο έχει μεγάλη ελαστικότητα παροχής ( μπορεί να δίνει απο πολύ μικρή έως πολύ μεγάλη ποσότητα καυσίμου ) κλπ . Έστω οτι είχατε την δυνατότητα να τα υποβάλλετε σε μια διαδικασία Δαρβίνειας Επιλογής ( όποιος περάσει τα τέστ , νικά ) . Ποιό θα επιλέγατε τελικά ;

Ασφαλώς αυτό που ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ καλύτερα με τα υπόλοιπα εξαρτήματα του αυτοκινήτου ! Τί να το κάνω αυτό που έχει υψηλότατη ποιότητα κατασκευής εάν δεν βιδώνει πάνω στην μηχανή ! Θα προτιμήσω το χειρότερο απ' όλα εάν μόνο αυτό είναι ικανό να ΘΕΣΕΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ !

Τί μας διδάσκει αυτό το παράδειγμα ;

Συμφωνούμε υποθέτω όλοι οτι η Δαρβίνεια Επιλογή ( που συμβαίνει στην Φύση κάθε δευτερόλεπτο ) είναι η οδός για την επιλογή των ηγετών . Ηγέτες θα γίνουν αυτοί που θα περάσουν όλα τα τέστ .

ΤΙ ΘΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΜΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΣΤ ; Θα τους εξετάσουμε στην αντοχή ; Θα τους εξετάσουμε στην κολύμβηση ; Στην ρητορική ; Στην ομορφιά ;

Ασφαλώς όχι . Τα τέστ θα αφορούν την "συγκολλητική ικανότητα" . Δρούν ενωτικά στο κίνημά μας ή δημιουργούν διασπάσεις ; Μπορούν να καταθέτουν ιδέες που ικανοποιούν όλες τις πτέρυγες του κινήματος ; Μπορούν να πείθουν και άλλους ( πχ τους χριστιανούς) να συνεργάζονται μαζί μας όπου τα συμφέροντα είναι κοινά ; ( πχ στο θέμα της Ηλεκτρονικής Κάρτας του πολίτη)

Το παράδειγμα της Καθολικής Εκκλησίας πρέπει να το έχουμε πάντα κατά νού . Όταν εμφανίστηκε ο νεαρός Φραγκίσκος της Ασίζης στον Πάπα και του είπε "Είμαι κατά των υλικών αγαθών και μου αρέσει να φροντίζω τα ζώα " ο Πάπας δεν τον κήρυξε αιρετικό . Δημιούργησε νέο μοναχικό τάγμα ! Το τάγμα των Φραγκισκανών διέφερε πολύ απο το τάγμα των Ιησουϊτών ( όταν οι τελευταίοι υπήρχαν ) .

Παρ' όλα αυτά ήταν υπό την σκέπη του ιδίου αρχηγού . "Για όλους υπάρχει χώρος!" ήταν η πολιτική της Καθολικής Εκκλησίας ( και η πηγή της δύναμης ) . Η φιλαργυρία του Καθολικού κλήρου δεν του επέτρεψε να στεγάσει κάτω απο την ίδια στέγη τον Λούθηρο και αυτό ήταν η αρχή της παρακμής .

Παρόμοια και σε εμάς πρέπει να υπάρχει το μοντέλο των "πολλών δωματίων" . Μέχρι σήμερα θεωρούσαμε οτι ο Ελληνοπρεπής χώρος είναι ένα δωμάτιο που γράφει απ' έξω "Εδώ εισέρχονται μόνο όσοι πληρούν αυτές τις τρείς προϋποθέσεις" . Αν εμφανιζόταν κάποιος που να πληρούσε μόνο τις δύο διωχνόταν στην ερημιά . Λάθος ! Όταν εμφανίζεται ένας τέτοιος , χτίζουμε νέο δωμάτιο δίπλα στο αρχικό ! Για όλους υπάρχει χώρος !

Η Καθολική Εκκλησία έθετε μια προϋπόθεση για να σε δεχτεί : "Θεωρείς τον Πάπα αλάνθαστο;" . Αυτό ήταν αρκετό . Αν πληρούσες αυτή την προϋπόθεση υπήρχε για σένα χώρος .

Εμείς τί προϋπόθεση πρέπει να βάλουμε ; Κατά την γνώμη μου αυτήν : Γαλβανίζει την ψυχή σου η θέα των ιερών συμβόλων της Ελληνικής Φυλής ( Δελφικά Έψιλον και Μαίανδροι ) ;

Αν "ΝΑΙ" υπάρχει χώρος για σένα . Εν ανάγκη θα χτίσουμε καινούργιο δωμάτιο για να μην φύγεις απο κοντά μας .

Αυτά δεν τα λέω επειδή το μέλημά μου είναι να έχουμε πολλούς ψηφοφόρους .

Υπάρχει σοβαρότερος λόγος : Όλοι έχουν έναν ρόλο να παίξουν . Και ο "αρχαιοταλιμπάν" μπορεί να βοηθήσει κάπου και ο οπαδός Εψιλονικών Θεωριών και αυτός που αναλώνεται μόνο σε τελετές με μανδύες . Κανείς δεν μας περισσεύει .


3) Δομή ομάδων

Μέσα στην ίδια πόλη είναι φυσιολογικό να υπάρχουν πολλές ομάδες Ελλήνων . Κάποιες θα είναι προσανατολισμένες στην θεωρία , άλλες στην δράση . Μέσα σε κάθε ομάδα όμως τα μέλη δεν είναι ίδια . Ακόμα και στην ομάδα δράσης θα υπάρχει κάποιος πιο "θεωρητικός" τύπος . Μέσα στην ομάδα θεωρίας θα υπάρχει και κάποιος πιο φίλος της δράσης .

Μέσα στην ομάδα θεωρίας δεν γράφουν όλοι θεωρητικά συγγράμματα . Κάποιοι δίνουν ιδέες -ερεθίσματα και κάποιος τις μετατρέπει σε θεωρητικά κείμενα στο διαδίκτυο . Όπως σε ένα συνεργείο οικοδόμων δεν χτίζουν όλοι . Άλλος παρασκευάζει το χαρμάνι , άλλος το μεταφέρει και ένας-δύο μόνο χτίζουν .

Στην φύση τέτοιες δομές απαντώνται συχνά και λέγονται "φράκταλ" . Έτσι λειτουργεί η Φύση , έτσι θα λειτουργούμε και εμείς .

------------------------------

Πρώτη γραφή : 19-12-2010

ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...