Πρόλογος
Καλησπέρα σας Ελληνίδες και Έλληνες, τέκνα αθανάτων θεών και αθανάτων ηρώων, κληρονόμοι του μεγαλύτερου παγκοσμίου πολιτισμού του απώτατου παρελθόντος από το οποίο ακέραιο λείψανο διασώζεται σήμερα το μεγαλειώδες δημιούργημα του, η Ελληνική γλώσσα μας, που χρειάστηκε πολλές χιλιάδες ετών να εξελιχθεί, και να τελειοποιηθεί, ποιοτικός ανάλογη φυσικά με τον Ελληνικό πολιτισμό, που αποτέλεσε, το εργαλείο, για την οικοδόμηση του και την λειτουργία του.
Έτσι δημιούργησε ο Θεός την Ελλάδα και ονόμασε «Γη του Φωτός», γιατί «έλ» σημαίνει Φως και «-λαδ» σημαίνει Πέτρα – έδαφος – Γη.
Και από την Γη του Φωτός, την Γη που πρώτη αντίκρισε το φως του Ήλιου γεννήθηκαν οι Έλληνες, οι φωτοδότες των αρετών και του Πολιτισμού. Και σκόρπησαν αυτοί, τον Πολιτισμό των εις όλη την Οικουμένη - καθώς και ετάχθη!
Η Γέννηση της Ελλάδας και της Ελληνικής Γλώσσας:
«Ιστορία Γενέσεως της Ελληνικής Γλώσσας» Η. Τσατσόμηρος
Όπως σημειώνει η επιστήμη της Γεωλογίας και των άλλων συναφών κλάδων προ 140.000.000 ετών, όταν ολόκληρος ο πλανήτης σκεπαζόταν από νερά και χέρσα γη δεν εφαίνετο πουθενά, μια γιγαντιαία ανοδική ορογενετική κίνησισ ανύψωσε υπέρ την επιφάνεια της υδρόσφαιρας, προς τον Ήλιο, την λεγόμενη «Πελαγονική Οροσειρά», μια στενή ζώνη ξηράς που περιελάβανε την βορειότερη Μακεδονία, τον Όλυμπο, την ανατολική πλευρά της μετέπειτα Θεσσαλίας και την βόρειο Εύβοια…
Επί 115.000.000 χρόνια, αυτή η μοναδική νησίδα, η Ελλάδα μας εν μέρει, αντίκριζε ολομόναχη την πανθάλασσα που την περιτριγύριζε. Εις αυτήν την νησίδα για ογδόντα εκατομύρια (80.000.000) έτη πριν ακόμα αναδηθούν άλλες οροσειρές, άρχισε η διαδικασία των νέων μορφών της γενέσεως όντων.
Πριν 35.000.000 έτοι δηλαδή 105.000.000 έτοι μετά την άνοδο της Πελογονικής Οροσειράς στην επιφάνεια, αναδύονται ως άλλα νησιά οι ορεινοί όγκοι όπως η Πίνδος, οι Δειναρικές Άλπεις, τα Πυρηναία και τα Ιμαλάϊα…
Η λογική λοιπόν παρουσία του ανθρώπου, σε όποια εποχή και αν εμφανίστηκε αυτός ο Άνθρωπος στον πλανήτη, πρέπει να αναζητηθεί στον Όλυμπο.
Είναι δε αδύνατο ποτέ σε μία περιοχή που για λόγους ανερμήνευτους, αναδύεται η πρώτη χέρσος γη, ο άνθρωπος της προνομιούχου αυτής γης, να σχηματίζει γλώσσα αργότερα, από ότι οι άλλοι άνθρωποι που η ανάδυση της γης τους καθυστερούσε κατά πάρα πολλά εκατομμύρια έτη.
Χώρος και άνθρωπος εδώ, μεταξύ Ολύμπου και Πίνδου, εσχημάτισαν την Πανάρχαια Ελληνική Γλώσσα, η οποία και εδάνεισε, τις λέξεις του Πολιτισμού της, εις όλους τους άλλους λαούς. Αυτή δε η Ελληνική Γλώσσα περικλύει τις λύσεις στα οικουμενικά προβλήματα της ανθρωπότητας.
Πληθώρα ερευνών και μελετών, προσκομίζουν συντριπτικά στοιχεία με τα οποία αποδεικνύεται ότι ποτέ δεν υπήρξε Ινδοευρωπαϊκή μητέρα γλώσσα, αλλά αντιθέτως, η γονιμοποιός γλωσσική επίδραση η οποία εισήγαγε στις διάφορες γλώσσες, παγκοσμίως τα γνωστά λεκτικά στοιχεία, κοινά σήμερα σε αυτές, ασκήθηκε από την πανάρχαια Ελληνική γλώσσα.
Η αρχαιολογική σκαπάνη φέρνει στο φως ολοένα και περισσότερα και πειστικότερα τεκμήρια, που επιβεβαιώνουν, το τεράστιο ιστορικό βάθος, της ανθρώπινης παρουσίας στον Ελλαδικό χώρο.
Αυτά τα τεκμήρια αποδεικνύουν, πως οι πολιτισμικές ρίζες της Ελλάδος, χάνονται στα βάθη του απωτάτου παρελθόντος και ταυτόχρονα αχρηστεύουν αυθαίρετες θεωρίες και δόγματα, περί εμφανίσεως του ανθρώπου και του πολιτισμού στην Ανατολή ή στην Αφρική.
Η Ελληνική Γλώσσα υπήρξε και είναι η τελειότερη μέχρι σήμερα ανθρώπινη γλώσσα επί της Γης.
Οι Έλληνες διέθεταν όχι μόνο ένα αλλά είκοσι-συν αλφάβητα - το Χαλκιδικό (εκ’ του οποίου προέρχεται το Λατινικό), το Ιωνικό, το Κορινθιακό… κ.τ.λ.
Μια θεωρεία που εκτρέπεται της λογικής - το τερατογενές ψεύδος, περί φοινικικού αλφάβητου - δέχεται την σύνδεση της τελειότερης γραφής (της Ελληνικής) με τον πολιτισμό των Φοινίκων, οι οποίοι είχαν έναν χαμηλοτάτης στάθμης πολιτισμόν.
Η αρχαιολογική σκαπάνη αποδεικνύει ότι το Ιωνικό Αλφάβητο, ένα από τα είκοσι-συν Ελληνικά αλφάβητά μας - που ψευδώς θεωρείτε Φοινικικής προσελεύσεως - είναι τουλάχιστο 4.000 έτη παλαιότερον των Φοινίκων.
Υπάρχουν δηλαδή πολλά κείμενα, όπως υπάρχουν και πολλά αρχαιολογικά ευρήματα που βεβαιώνουν την ύπαρξη γραφής στην Ελλάδα για τουλάχιστον 7.000 χρόνια, δηλαδή χιλιάδες χρόνια πριν εμφανισθούν στην ιστορία οι Σημίτες/Φοίνικες.
Ποιο δε είναι το βάθος της Ελληνικής Γλώσσας ;
Με προτροπή της Ελληνίστριας Mary McDonald και με πρόεδρο τον καθηγητή T. Βrunner ξεκινά το 1972 στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας (UCLA) το πρόγραμμα «θυσαυρός της Ελληνικής Γλώσσας» το περίφημο TLG [Thesaurus Linguae Grecae]. Μετά 13 χρόνια, το 2000 ο 5ος δίσκος κυκλοφόρησε (TLGe) που περιλαμβάνει περίπου 90.000.000 (εννηνήντα εκατομύρια) λεκτικούς τύπους, εν συγκρίση με τους λεκτικούς τύπους άλλων γλωσσών, Γαλλικής, Αγγλικής κ.τ.λ. που φθάνουν όχι περισσότεροι από 500.000 ή 600.000 και λιγότεροι.
{Σημ. mytF: Στο σημείο αυτό η Προμηθέα - ίσως άθελά της χωρίς να γνωρίζει – επαναλαμβάνει το λάθος αυτών που μετάφρασαν την φράση words of text του προγράμματος TLG σε λεκτικούς τύπους, ενώ το σωστό θα ήταν σε λέξεις κειμένου. Όπου λοιπόν στο TLGe αναφέρετε ότι περιλαμβάνει περίπου 90.000.000 words of text αυτό σημαίνει ότι ο δίσκος περιέχει συνολικά 90.000.000 λέξεις κειμένου πολλές εκ’ των οποίων και όμοιες μεταξύ τους και όχι βέβαια 90.000.000 διαφορετικούς λεκτικούς τύπους πράγμα το οποίο είναι τόσο μια τερατολογία όσο και αδύνατο. Άλλωστε ουκ’ το ευ εν τω πολλώ της Ελληνικής Γλώσσας. Η Προμηθέα βέβαια συνεχίζει:}
Τα 90.000.000 ελληνικοί λεκτικοί τύποι { Σημ. mytF: ενώ το σωστό θα ήταν να πει words of text δηλαδή λέξεις κειμένου} ελήφθησαν από 11.000 έργα τριών χιλιάδων συγγραφέων, από τον 8ο αι.π.Χ έως τον 15ο αι.μ.Χ. Μόνον 2.000 από τους 3.500 συγγραφείς είναι καθαρά Έλληνες και από τα 11.000 έργα μόνον 3.500 έργα ολόκληρα ή γραμμές είναι συγγράματα των αρχαίων Ελλήνων προγόνων μας. Αυτά δε τα 3.500 έργα ολόκληρα η γραμμές αποτελούν το ένα εκατομυριοστό των επισήμων Αρχαίων Ελληνικών συγγραμάτων που επίζησαν, (που μας απόμειναν) μετά τους εμπρησμούς όλων των βιβλιοθηκών της Ελληνικής επικράτειας, κατά τα Βυζαντινά χρόνια από το μένος των χριστιανών.
Οι εμπρησμοί αυτοί κατέστρεψαν και αφάνισαν τα θαυματουργά επιτεύγματα του μεγαλύτερου λαμπρότερου Παγκόσμιου Πολιτισμού των Ελλήνων Προγόνων μας. Έτσι κατεστράφη η Ελληνική Γραμματεία.
ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Αρχειοθήκη Κειμένων
-
►
2013
(13)
- ► Σεπτεμβρίου (5)
- ► Φεβρουαρίου (2)
- ► Ιανουαρίου (1)
-
►
2012
(48)
- ► Σεπτεμβρίου (9)
- ► Φεβρουαρίου (1)
- ► Ιανουαρίου (2)
-
►
2011
(18)
- ► Φεβρουαρίου (2)
- ► Ιανουαρίου (5)
-
▼
2010
(84)
- ► Δεκεμβρίου (9)
- ▼ Σεπτεμβρίου (4)
- ► Φεβρουαρίου (15)
- ► Ιανουαρίου (10)