ΕΠΙ-ΣΚΕΨΕΙΣ:

Free Web Counter

Αρχειοθήκη Κειμένων

30 Ιαν 2010

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΘΛΙΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ...

"Η παγκόσμια παρουσίαση της ταινίας «Ο Πέρσι Τζάκσον και οι Ολύμπιοι: Η κλοπή της Αστραπής» έγινε την Παρασκευή στην Αθήνα, στον Διόνυσο, κάτω από την Ακρόπολη. Το γεγονός κάλυψαν τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου. Το καστ και ο σκηνοθέτης βρίσκονται ήδη στη χώρα μας.
Τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει ο Κρις Κολόμπους και το σενάριο βασίζεται στο μυθιστόρημα «Τhe Lightning Τhief» του Ρικ Ριόρνταν.
Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Λόγκαν Λέρμαν, Αλεξάντρα Νταντάριο και Μπράντον Τ. Τζάκσον, καθώς και οι Πιρς Μπρόσναν, Ούμα Θέρμαν, Στιβ Κούγκαν, Ροζάριο Ντόσον, Κάθριν Κίνερ, Σον Μπιν, Μελίνα Κανακαρίδη και Τζέικ Έιμπελ.

Πολλοί υποστηρίζουν πως ο ήρωας της ταινίας, ο Πέρσι Τζάκσον, είναι ο νέος «Χάρι Πότερ», αφού πρόκειται για έναν μαθητή από τη Νέα Υόρκη που ανακαλύπτει πως μπαμπάς του είναι ο Ποσειδώνας και μαμά του η θνητή Σάλι Τζάκσον.
Τα προβλήματα αρχίζουν όταν οι θεοί του Ολύμπου -που βρίσκονται στο Εμπάιερ Στέιτ Μπίλντινγκ- στέλνουν διάφορα τέρατα να τον κυνηγήσουν επειδή πιστεύουν πως έκλεψε τον κεραυνό του Δία (και όχι την «αστραπή», όπως μεταφράστηκε στον τίτλο). Ο Πέρσι έχει μόλις δέκα μέρες και τη βοήθεια του Μαντείου για να βρει τον ένοχο και να αποτρέψει τον επαπειλούμενο Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο που θα κηρυχθεί από τη διχόνοια των θεών...
Σε συνέντευξη που έδωσαν οι νεαροί πρωταγωνιστές της ταινίας με θέα την Ακρόπολη, μίλησαν για όλα. Εκτός από την Αλεξάντρα Νταντάριο, οι υπόλοιποι είπαν ότι επισκέπτονται πρώτη φορά τη χώρα μας και δήλωσαν ότι τους αρέσει πολύ.
Μίλησαν για την ταινία τους, για τις δυσκολίες των γυρισμάτων και για το Twitter.
Από τα μυθικά «τέρατα» που εμφανίζονται στην ταινία είπαν ότι το αγαπημένο τους είναι η Λερναία Ύδρα και ο Αδης.
Δήλωσαν επίσης έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τη φήμη, σε περίπτωση που η ταινία τους λάβει διαστάσεις φαινομένου.
Η ταινία θα βγει στους κινηματογράφους στις 18 Φεβρουαρίου."

ΠΗΓΗ: www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1100259&lngDtrID=253
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...