ΕΠΙ-ΣΚΕΨΕΙΣ:

Free Web Counter

Αρχειοθήκη Κειμένων

15 Ιουν 2012

Οι Συμπληγάδες, οι Στυμφαλίδες, η Σκύλλα η Χάρυβδη και η Κόπρος του Αυγεία!

 Πως η αρχαία μυθολογία επαναλαμβάνεται σήμερα; Πως θα έσωζαν οι Αρχαίοι Ελληνες μια παρτίδα που μοιάζει κυριολεκτικά χαμένη;
Για την Ελλάδα, η ιστορία επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα! Στην σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας, όποτε οι πολιτικοί ηγέτες ήταν κατώτεροι των περιστάσεων, η χώρα βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση! Τούτη τη φορά οι ηγέτες δεν είναι απλά κατώτεροι των περιστάσεων αλλά κάτι πολύ χειρότερο!

Το πλοίο που λέγεται Ελλάς, πρέπει να περάσει ξανά από τις Συμπληγάδες πέτρες! Κι αν υποθέσουμε ότι κατά την αρχαιότητα αυτές αποτελούσαν το σημερινό Γιβραλτάρ, τότε ο μύθος επαναλαμβάνεται, με την Ελλάδα να πρέπει να περάσει αλώβητη από το «Ισπανικό χάος» που έχει καταφθάσει ήδη στις αγορές, και λαβωμένη όπως είναι, να περάσει ανάμεσα από τις «Στυμφαλίδες», τα όρνεα που κρατούν το στενό πέρασμα της Γηραιάς Ηπείρου, υπό την κατοχή τους!

Πως αλήθεια να ξεφύγει η Ελλάδα, από δύσκολες κακοτοπιές όπως οι Συμπληγάδες πέτρες;

Αυτή τη φορά, η Αρχαία Ελληνική Μυθολογία, φαίνεται να αναβιώνει και όλα τα αηδιαστικά τέρατα που κυνηγούσαν τους ήρωες της Αρχαιότητας, φαίνεται ότι έχουν αναβιώσει, και μάλιστα ταυτόχρονα την περίοδο 2010-2012!

Οι Στυμφαλίδες όρνιθες, έχουν σκεπάσει όχι απλά τον ουρανό της Στυμφαλίας, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα, μιας και τραπεζικοί κολοσσοί τύπου «neugerger nerman» και «blackrock», έχουν συνεργαστεί με πάλαι ποτέ ανταγωνιστές τους όπως η «goldman sachs «και ως άλλα αρχαία σαρκοφάγα όρνεα, υλοποιούν την τελευταία φάση του σχεδίου τους, που είναι η βορά του νεοελληνικού φιλέτου! Μόνο που το φιλέτο όπως καταλάβατε αυτή τη φορά, είναι … οικονομικό φιλέτο!

Οι σύγχρονες Στυμφαλίδες, δεν θα μπορούσαν να κάνουν το παραμικρό, αν δεν είχαν υπό τον έλεγχό τους δύο αποκρουστικά στην όψη, και εξίσου σαρκοφάγα τέρατα, πολύ μεγαλύτερα σε όγκο, αλλά υπό τον πλήρη έλεγχό τους!

Το πρώτο είναι η «Σκύλλα»! Μια γυναίκα – τέρας από την Ανατολική Γερμανία που ακούει στο όνομα Μέρκελ, που σκοπό έχει να εξοντώσει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Ελλήνων, να τους πιει το αίμα και να καταστήσει πειθήνια όργανά της, όσους Ελληνες αντιστέκονται στην Pax-Germania!

Το δεύτερο είναι η «Χάρυβδη»!! Ένα ακόμη πιο βάρβαρο τέρας, με απάνθρωπα συναισθήματα, μνησίκακο , που βγάζει χολή όταν ακούει Ελληνες και συμπαθεί μόνο τα παιδάκια της Νιγηρίας, και ετοιμάζεται να καταβροχθίσει εκτός της δημόσιας περιουσίας που ήδη την έχει κατασπαράξει η Σκύλλα, και την ιδιωτική! Η σύγχρονη «Χάρυβδη» λόγω της συμπάθειάς της στη «Μαύρη Ηπειρο», υποβάλει τον εαυτό της σε διαρκή … σολάριουμ, προφανώς για να τους μοιάσει στο δέρμα! Και το όνομα της σύγχρονης Χάρυβδης αρχίζει και σήμερα από «Χ» ! Χριστίνα λέγεται …

Η κατάσταση είναι ακόμη πιο δύσκολη για τους Ελληνες, γιατί τούτη τη φορά, εκτός της συνδυασμένης επίθεσης των Στυμφαλίδων, της Σκύλας και της Χάρυβδης, βρίσκεται σε συμπληγάδες, γιατί από την ιστορία λείπει ο ήρωας που θα τα βάλει με τα τέρατα! Ηδη, η κοπριά που έχει συσσωρευτεί εντός της χώρας, δεν επιτρέπει σε κάποιον να αναλάβει πρωτοβουλία για να καθαρίσει αυτό που κάποτε καθάρισε με δυναμικό τρόπο ο Ηρακλής! Τον κόπρο του Αυγεία!

Διότι σήμερα, ακόμη κι αν επέστρεφε ο Ηρακλής από τον Ολύμπιο θρόνο του, δεν θα μπορούσε να καθαρίσει την «πράσινη» και την «γαλάζια» κοπριά, που αφού κατάφεραν και υποδούλωσαν τη χώρα στα τέρατα, θέλουν να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο, προσποιούμενοι τους σωτήρες!

Για τον λόγο αυτό, οι δημιουργοί της κοπριάς, οι κοπρίτες, επιστράτευσαν ακόμη και τις Σειρήνες, που με τα τραγούδια τους, κάνουν τους Ελληνες να μην μπορούν να δουν την πραγματικότητα και στη θέση της να βλέπουν μια εικονική πραγματικότητα, με την γνωστή μέθοδο της πλύσης εγκεφάλου. Τις Σειρήνες σήμερα, οι σύγχρονοι Ελληνες τις ονομάζουν, εκδότες ή καναλάρχες!

Οι Σειρήνες λοιπόν σε συνδυασμό με το μέγεθος της κοπριάς που έχει κουρνιάσει στη χώρα, απαιτούν όχι έναν αλλά εκατό Ηρακλήδες για να καθαρίσουν τον σύγχρονο κόπρο του Αυγεία!!!!

Οι Στυμφαλίδες, οι Σειρήνες , η Σκύλα και η Χάριβρη όμως, δεν φαίνεται να γνωρίζουν καλά την ιστορία των Ελλήνων και ιδιαίτερα την Αρχαία Ελληνική Μυθολογία!

Σήμερα αισθάνονται σίγουροι άπαντες στην Ευρώπη, ότι έχουν σταυρώσει την Ελλάδα, και με αυτή την συνδυασμένη επίθεση των τεράτων που επανεμφανίστηκαν όλα μαζί μέσα σε μια δεκαετία, είναι βέβαιοι ότι η Ελλάδα θα «πέσει»! Ότι η Ελλάδα και οι Ελληνες δεν σώζονται με τίποτα αυτή τη φορά!

Τι κρίμα!!!

Κανείς δεν βρέθηκε να τους πει, ότι πάντοτε, όταν εμείς οι Ελληνες δεν είχαμε καμία απολύτως λύση, τότε στο τέλος της παράστασης, εμφανίζαμε πάντοτε τον … «από μηχανής Θεό»!!!!

Κι αυτός διόρθωνε τα πάντα κι έσωζε την Ελλάδα και τους Ελληνες!!!

Κι ο «από μηχανής θεός» των σύγχρονων Ελλήνων, έρχεται ! Η τουλάχιστον είναι πολύ κοντά ο ερχομός τους!

Κι όποιος κατάλαβε ... κατάλαβε!!!

Γιώργος Αδαλής

9 Ιουν 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Κύριε Παπαδάκη, υπάρχει μονομερής αίσθηση δικαίου για το γεγονός που συνέβη στην εκπομπή σας. (Το γεγονός με την κυρία Δούρου, την κυρία Κανέλη και τον κύριο Κασιδιάρη).

Η μονομερής αίσθηση δικαίου έγκειται :

Πρώτον, στην παράβλεψη της προκλητικότατης στάσης αρχικά της κυρίας Κανέλης. Δεν είναι δυνατόν να καθυβρίζει ένα βουλευτή και να τον αποκαλεί "φασισταριό". Διότι όπως μας διδάσκει η παροιμία "σπέρνεις ανέμους θα θερίσεις θύελλες". Η κυρία Κανέλη έχει υιοθετήσει - με την ανοχή των οικοδεσποτών δημοσιογράφων - την προκλητικότητα, την καθύβριση, την συνεχή διακοπή του διαλόγου, τις συνεχείς παρεμβάσεις, τις προκλητικές γενικώς εκφράσεις όπως "μπορδέλα", "σώβρακα", "πουσταριά" κλπ. Δεν είναι δυνατόν η "τριβάς" ( κακώς αποκαλείται λεσβία ) να κάνει μαθήματα ηθικής και πολιτικής.

Δεύτερον, η κυρία Δούρου ήταν προκλητικότατη και αυτή, με το κούνημα των χεριών της και τον αφορισμό "πως θα πάτε την χώρα 500 χρόνια πίσω", λησμονώντας πως ανήκει στην παράταξη - όπως και η κυρία Κανέλη - αυτή η οποία αιματοκύλισε την Πατρίδα μας συρομένη από το άρμα της τότε κομμουνιστικής Ρωσσίας, μη καταδικάζοντας ποτέ τα εγκλήματα εκείνα, αποδεχομένη τις αποφάσεις της συνόδου του Μελισσοχωρίου όπου οι τότε αριστεροί κομμουνιστές αποδέχθηκαν και παρέδωσαν την Μακεδονία στους Σλαύους και άλλα πολλά τα οποία δεν είναι του παρόντος. ( Ο γέρος της δημοκρατίας αποκάλεσε το κομμουνιστικό κόμμα ως "κόμμα του εγκλήματος"). Εάν παραρήσετε την σκηνή του επεισοδίου, η κυρία Δούρου μειδιά προκλητικότατα δύο φορές χαιρομένη για την αντίδραση του κυρίου Κασιδιάρη, γεγονός που ενδεικνύει πως λειτούργησε προσχεδιασμένα ("προβοκατόρικα" ).

Τρίτον, προκλητικότατη ήταν και η στάση της Κανέλη χτυπώντας με την εφημερίδα προκλητικά και δημόσια τον κύριο Κασιδιάρη, ο οποίος θεωρώ πως εν βρασμώ ψυχής από τις προηγούμενες προκλήσεις "ψέκασε","δρόσισε"," προσβαλε με νερό την κυρία Δούρου.
Θα μπορούσε να κρατήσει περισσότερη ψυχραιμία, αλλά η ηλικία του και η τεστοστερόνη του αιτιολογούν απόλυτα την στάση του.
Πιστέψτε με, όμως, πολλοί Έλληνες θα ήθελαν να το κάνουν, αλλά είτε δεν τολμούν λόγω των συνεπειών είτε λόγω της απόστασης.
( Αρκετοί σκέπτονται να σπάσουν πολλές φορές την τηλεόραση, όταν παρακολουθούν τέτοιες προκλητικές συμπεριφορές, όπως της κυρίςου Δούρου και της κυρίας Κανελη ).
Κάντε ένα "ρεπορτάζ" για να δείτε, τι σκέπτονται οι Έλληνες στα καφενεία, στους δρόμους και παρουσιάστε την αλήθεια.
Στο διαδίκτυο οι Έλληνες "ψηφίζουν" τον κύριο Κασιδιάρη και "μαυρίζουν" τις κυρίες Δούρου και Κανέλη.

Τέταρτον, προκλητική ήταν - προκλητικότατη μάλιστα και θεωρώ πως τελείως συνειδητά μέσα σας θα το αναγνωρίσετε - η δική σας στάση, καθώς ενώ η κυρία Κανέλη τον αποκάλεσε "φασισταριό" . Η δημοσιογραφική δεοντολογία ορίζει, πως ο οικοδεσπότης δημοσιογράφος έχει υποχρέωση να ανακαλεί στην τάξη όποιον παραφέρεται και υβρίζει άλλο πρόσωπο είτε παρόντα είτε απόντα. Η ευθύνη αυτή βαρύνει αποκλειστικά εσάς. Είναι και αυτό ένα σημείο καταλογισμού ευθυνών.
Η ΕΣΗΕΑ τι κάνει όταν συμβαίνουν ανάλογα φαινόμενα;
Φυσικά, οι περισσότεροι Έλλνες αισθάνονται καλά, όταν εκείνος της καθρέπτισε το "παλιοκομμούνι" ως αμοιβαιότητα στάσης.

Πέμπτον, δεν είναι δυνατόν να καλείτε δύο προκλητικές κυρίες - την κυρία Κανέλη και την κυρία Δούρου - στο ίδιο τραπέζι με τον κύριο Κασιδιάρη.
Θα ήταν αποδεκτό εάν καλούσατε άνδρες μαζί με τον κύριο Κασιδιάρη ή γυναίκα μαζί με την κυρία Δούρου και την κυρία Κανέλη.
Συμβαίνει πολλές φορές οι "κυρίες" να παραφέρονται και να υβρίζουν μάλιστα - όπως οι ανωτέρω - καλυπτόμενες πίσω από την θηλυκή τους ιδιότητα.
Αν δεν δίνεται στον διαλεγόμενο με κυρίες να αντιδρά και να τις υβρίζει και αυτός ως αμοιβαιότητα, τότε καταλογίζω σε όποιον το ανέχεται τον χαρακτηρισμό του "ρατσιστού" - κοινωνικώς προκατειλημμένου". Αν θέλουν οι κυρίες να της φέρονται ως κυρίες, να φέρονται ως κυρίες.
Είναι γνωστό άλλωστε πως οι "τριβάδες" υιοθετούν και υπερβαίνουν την ανδρική συμπεριφορά, όπως οι άνδρες ομοφυλόφιλοι την γυναικεία.

Έκτον, αναφέρονται οι δημοσιογράφοι για βία από την πλευρά του κυρίου Κασιδιάρη. Δεν είναι βία - έστω και λεκτική - της κυρίας Κανέλη;
Αυτό δεν σημαίνει, πως δικαιολογείται η πράξη του κυρίου Κασιδιάρη.
Σε κάθε περίπτωση όμως αιτιολογείται.
Όπως θα πήγαινε αυτόφωρο ο κύριος Κασιδιάρης, έτσι θα πήγαινε αυτόφωρο και η κυρία Κανέλη λόγω εξύβρισης.
Αυτό γιατί το αποκρύπτετε ;
Φυσικά, η κυρία Κανέλη δεν υπέβαλε μήνυση διότι την πρόλαβε η εντελομμένη εισαγγελεύς.
Γιατί η κυρία εισαγγελεύς δεν υπέβαλε μήνυση εναντίον του κράτους και της Ελληνικής Αστυνομίας, όταν ραβδίζει με τα "γκλοπς" του συνταξιούχους, τους πολίτες ; Γιατί η κυρία εισαγγελεύς δεν υπέβαλε μήνυση όταν το σύνταγμα καταπατείται από τους πολιτικάντηδες.
Ξέρετε γιατί ; Διότι υπηρετεί ηθελημένη ή αθέλητα το "δημοκρατικό καθεστώς" της ξενικής υποτέλειας.
Έτσι όπως το κανονίσαστε "θερίσατε θύελλες". Νομίζω, πως κάποιο δίκιο υπάρχει όταν ορισμένοι δημοσιογράφοι υπαινίσσονται ή ευθέως σας καταλογίζουν το πρόκριμμα της τηλεθέασης για τις επιλογές των προσκεκλημμένων σας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ήταν προμελετημένα από σας οι ύβρεις, οι "ψεκασμοί" και τα χαστούκια.
Απλά ξεπέραστηκαν τα όρια, τα οποία ενδεχομένως είχατε στο μυαλό σας.
Η προμελετημένη όμως πρόκληση θεωρείται δεδομένη από τις κυρίες Δούρου και Κανέλη.
Το αίσθημα των Ελλήνων στην πλειοψηφία τους αντιλαμβάνονται με σαφήνεια την σκοπιμότητα, την δουλικότητα, την υποτέλεια και την άριστα προσχεδιασμένη προπαγάνδα των παρουσιαστών δημοσιογράφων στην μεγάλη τους πλειοψηφία.
Η κρίση τους είναι μονομερής, η προβολή συγκεκριμμένων ιδεών και γεγονότων προκαλεί αγανάκτιση στους περισσότερους Έλληνες και γενικώς έχει αντιληπτός ο "ρόλος" τους.
Φυσικά έχει δίκιο ο κύριος Κασιδιάρης όταν προ ολίγων ημερών ισχυρίστηκε, πως ο δημοσιογράφος κύριος Καψής υπηρετεί τον κύριο Μπόμπολα και τους συν αυτώ. Αυτό στάθηκε η αιτία για να τον αποπέμψει από την εν λόγω εκπομπή.
Οι Έλληνες γνωρίζουν σήμερα τι ακριβώς συμβαίνει.
Ότι δηλαδή η διαπλοκή μεταξύ των εργολάβων ιδιοκτητών των ΜΜΕ και των πολιτικάντηδων που κατήντησαν την Πατρίδα μας στα σημερινά της "χάλια".
Και πως κανείς μέχρι σήμερα δεν τόλμησε να "χαστουκίσει" αυτό το κατεστημένο.
Είναι κοινή η αίσθηση σήμερα της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού, πως όσοι έφταιξαν πρέπει να πληρώσουν το τίμημα.

Αυτοί που έφταιξαν για το κατάντημα μας, να πάνε φυλακή.

Τέτοιοι είναι οι και οι οσφυοκάπτες δημοσιογράφοι, οι οποίοι αμοίβονται αδρά - δεν υπονοώ εσάς, διότι ασκείτε αποδεκτή, αν όχι επιθυμητή, δημοσιογραφία.

Όλα τα ανωτέρω αποτελούν συστατικά στοιχεία της αποδοχής του κυρίου Κασιδιάρη πανελληνίως. Οι Έλληνες αποδέχονται στην πλειοψηφία τους την ίσως απαράδεκτη για σας συμπεριφορά του κυρίου Κασιδιάρη, ως αντρίκια και φυσιολογική αντίδραση στην υποκρισία της καθεστωτικής δημοκρατίας που βιώνουμε, ως αντίδραση στην δημοσιογραφική αθλιότητα της πρακτικής πολλών ετών, ως δυνητική στάση και συμπεριφορά που θα ήθελαν οι περισσότεροι Έλληνες να ασκήσουν και να χαστουκίσουν το σύστημα που λυμαίνεται επί πολλές δεκαετίες την περιουσία της Πατρίδας μας . ( οικονομικά δημόσια σκάνδαλα - SIEMENS, υποβρύχια, και ατελείωτα άλλα τα οποία κατά καιρούς έντιμοι δημοσιογράφοι έχουν φέρει στο φως και αποσιωπώνται σήμερα ).

Η υποβάθμιση της Ελλάδας παγκοσμίως στο πολιτικό και οικονομικό πεδίο οφείλεται αποκλειστικά στους αλήτες πολιτικάντηδες ( ελέχθη στη εν λόγω εκπομπή το σύνθημα για το μπουρδέλο της βουλής που εκφωνείται πολλά χρόνια στις διαληλώσεις ).

Κατόπιν των ανωτέρω σας προτείνω να κάνετε γνήσια αυτοκριτική, ακόμη και αν δεν την παρουσιάσετε στο αέρα.

Διότι αν δεν την κάνετε, κινδυνεύετε να συρθείτε και εσείς στον βούρκο των αποκαλούμενων "πληρωμένων δημοσιογράφων" ( οι "πληρωμένοι" δημοσιογράφοι ασκούν εντελλόμενη δημοσιογραφία ).
Αυτοκριτική σημαίνει και αλλαγή στάσης.

Σας παρακαλώ, μην παρεξηγήσετε την επιστολή μου, διότι σκοπόν της έχει να σας παρουσιάσει μια οπτική του τρέχοντος θέματος του κυρίου Κασιδιάρη, την οποία ίσως να αγνοείτε. ( Ελπίζω όχι σκοπίμως από σας, αλλά από άλλους φαίνεται πως ναι ).
Ας μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε, επίσης, πως η πλειονότητα των δημοσιογράφων ανήκει στον αριστερό χώρο κι αυτό εξηγεί την μεροληψία στην κρίση τους.
Η κρίση όμως του Ελληνικού λαού, ο οποίος παρακολουθεί τα γεγονότα και μέσω διαδικτύου, είναι άτεγκτη.

Θεωρείστε βέβαιον, πως η στάση των προπαγανδιστών δημοσιογράφων θα είναι και αυτή μια από τις αιτίες για τις οποίες το ποσοστό της Χρυσής Αυτής θα αυξηθεί στις εκλογές που έπονται, όπως καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις.

Το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι κριτής της επιστολής μου.

Χαίρετε

Σωκράτης Σιδηρόπουλος

4 Ιουν 2012

Ο ΟΜΗΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ (και όχι μόνον) ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΑΠΛΑ ΔΙΑΘΕΣΤΕ 3 ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΄΄ΜΝΗΣΤΗΡΟΦΟΝΙΑ΄΄ ΟΤΑΝ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΦΟΝΕΥΣΕ ΤΟΥΣ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΟΥΣΑΝ ΤΟ ΒΙΟΣ ΤΟΥ, ΕΙΧΑΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ, ΕΙΧΑΝ ….. ΠΡΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΥΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ.

Είναι πολύ σημαντικό, αυτές τις κρίσιμες ώρες, να ρίξουμε μια ματιά στην βίβλο των Ελλήνων, δηλαδή στα ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ και να διδαχτούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, από το πνεύμα του Οδυσσέα.
ΔΗΛΑΔΗ: Να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, να ελέγξουμε την παρόρμηση, να έχουμε τις
αισθήσεις μας και τις αντένες μας ΑΝΟΙΧΤΕΣ και να μην παρασυρθούμε από την οργή και το μένος που μας διακατέχει, ώστε να γίνουμε βορρά στους σύγχρονους “μνηστήρες”, …που επιβουλεύονται τον τόπο μας και το μέλλον μας.
Όταν ο Οδυσσέας φτάνει στην Ιθάκη, η μεγίστη επιθυμία του είναι ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ, τον κόσμο που του έκλεψαν. (Τι μου θυμίζει ;;;;)
Παρά την μεγάλη του λαχτάρα, διατηρεί την ανωνυμία του και μεταμορφωμένος σε ζητιάνο από την ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ ! (Λίγη Σοφία δεν έβλαψε κανέναν ποτέ)
Πηγαίνει στο παλάτι, ώστε να ελέγξει την κατάσταση και να πάρει τις πληροφορίες που θέλει, υπομένοντας καρτερικά τις προσβολές και την χλεύη των μνηστήρων. (προσβολές – χλεύη, τι μου θυμίζει ;;;;)
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΣΤΕΙΡΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ.
Γι αυτό τον λόγο και είναι ο αγαπημένος της Θεάς ΑΘΗΝΑΣ, της Θεάς που αντιπροσωπεύει την ΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΣ, την ΣΟΦΙΑ, την ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. Της Θεάς που μελετά τον εχθρό και τον πολεμά με στρατηγική, με τα ίδια του τα όπλα, όχι με παρορμητισμό.
Όταν όμως έρχεται η ώρα, όταν τους έχει στριμώξει όλους άοπλους σε ένα δωμάτιο, όταν φανερώνεται πάνοπλος, ΤΟΤΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΙΚΤΟ, ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΙΟΣ ΤΟΥ, που δημιούργησε με τον δικό του ιδρώτα.
ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ που οι μνηστήρες καταχράστηκαν και καπηλεύτηκαν (ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ;;;) μαζί με την φιλοξενία του οίκου του, που τίμησε τον ΞΕΝΙΟ ΔΙΑ.
Ο ισχυρότερος αντίπαλός του είναι ο ΑΝΤΙ-ΝΟΟΣ.
Η λέξη μιλά από μόνη της. Είναι η ΑΝΤΙ-ΝΟΗΣΗ, είναι αυτό που μας κάνουν ΤΩΡΑ, είναι ο τρόπος με τον οποίο θολώνουν τις καταστάσεις και την πραγματικότητα, ώστε ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ. Είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την καθυπόταξη και δουλεία
του ανθρώπου.
Ο επόμενος είναι ο ΕΥΡΥ-ΜΑΧΟΣ. Αυτός που μάχεται με κάθε τρόπο, με εύρος, ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ, ο δεινός και αδίστακτος μαχητής, χωρίς αξίες, ο σφαγέας.
Ο ΑΜΦΙ-ΝΟΜΟΣ! Αυτός που διαστρεβλώνει τον ΝΟΜΟ και την τάξη των πραγμάτων, ο επικίνδυνος γιατί πάντα κάνει το Νόμο μέσο επιβολής του παραλογισμού και όχι μέσο επιβολής του δικαίου είναι ΕΤΣΙ και ΑΛΛΙΩΣ!
Και φυσικά Ο ΑΓΕ-ΛΑΟΣ! Ο Λαοπλάνος. Αυτός που άγει τον λαό, που τον παρασύρει με την βοήθεια του ΑΝΤΙ-ΝΟΟΥ, του ΕΥΡΥΜΑΧΟΥ και του ΑΜΦΙΝΟΜΟΥ. Που τον μετατρέπει με την αντινόηση, την αμφινομία και με πολεμόντας τον με κάθε τρόπο, σε ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΑΓΕΛΗ!
Κανένα όνομα στα Ομηρικά έπη δεν είναι δοσμένο στην τύχη! Κρύβουν βαθύτατα νοήματα και στο χέρι μας είναι να τα αποκρυπτογραφήσουμε και να διδαχτούμε, ή καλύτερα να συνετιστούμε.
Οι πρόγονοί μας μιλούν, ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, μας λένε ΠΩΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ, μας λένε πώς να τινάξουμε τον ζυγό. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ.
Και ο Αντίνοος, ο στόχος της πρώτης φονικής βολής του Οδυσσέα. Είναι αυτός ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ να πεθάνει πρώτος.
Και τον σκοτώνει ρίχνοντας του το βέλος στον ΛΑΙΜΟ, το ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ δηλαδή της επικοινωνίας που την χρησιμοποιεί ενάντια στην νόηση των ανθρώπων !!!
Γι αυτό, μακριά από την προπαγάνδα των ΜΜΕ.
Αν υπήρχαν αυτά το 1821,είναι αμφίβολο αν θα γίνονταν η επανάσταση των Ελλήνων, θα κινδύνευαν να μείνουν καθυποταγμένοι στην πλάνη και την θολούρα της καθαρής κρίσης, εξ αιτίας της προπαγάνδας.
ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ Ο ΟΜΗΡΟΣ !!! ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΑ ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Δευκαλίων Κωνστ. Βατιμπέλλας


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...